Kyllinglår med frukt/kaffesaus
4 porsjoner 240 g – Tidsforbruk: 1t (+ 2t for marinering)
INGREDIENSER:
- 8 kyllinglår (1 kg)
- 1 ts Café Pelé pulverkaffe (5g)
- 1 ts appelsinskall (3g)
- 1 ss flytende honning (18g)
- ½ kopp appelsinjuice (120 g)
- 1 ss salt (12 g)
- 1 hvitløksbåt (5 g)
- 1 kylling buljong (7,5 g)
- 5 ss sitronsaft (50 g)
- 1 grønt eple, skrelt og hakket (120g)
- 2 ss smør (30 g)
TILBREDELSE:
Forberedelse: Vask, fjern overflødig hud og vask kyllinglårene med 3 ss sitronsaft. Legg kyllinglårene i en beholder, el.l. Tilsett «krydderet», dekk med plastfolie og la stå i 2 timer. Overfør innholdet i beholderen til et stekeform, dekk med smeltet smør, legg over aluminiumsfolie for å steke i forvarmet ovn ved 180 ºC i 20 minutter. Fjern folie for å få en fin farge før stekingen avsluttes. Serveres med krydrede ovnsstekte poteter med salt og rosmarin.
Næringsinnhold / porsjon på 240 g*:
- Kalorier: 434 kcal
- Karbohydrater: 9 g
- Protein: 23 g
- Fett: 34g
- Kostfiber: 0,5 g
*Næringsinnhold for poteter er ikke inkludert.